Потпишан меморандум за соработка

На 01 Октомври 2015 година по осми пат се одржа 8-мата Национална Конференција за рак на дојка, во организација на Здружението „БОРКА-за секој нов ден„ на која беше потпишан Меморандумот за соработка меѓу Здруженијата за понатамошна процедура за основање на Алијансата на Пациентски Организации (АПО). Со потпишување на меморандумот се  одрази волјата и подготвеноста на  пациентските здруженија за соработка и заедничка реализација на активности и со нивно здружување ќе  делуваат во областа на здравството  и здравствената заштита со посебен акцент  на малигните заболувања.